ايران گشت

این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

مسجد مناره{اروميه}

مسجد مناره در فاصله كمي از مسجد سردار قرار دارد.اين مسجد در محله اميرنظامي شهر اروميه قراردارد. اين مسجد بنايي است با مناره هاي بلند و در دوره قاجاريه توسط دو تن به نام (حاج علي يار خان )و (حاج يد الله خان امير نظامي افشار) ساخته شده است.مناره مسجد در گوشه جنوب شرقي قرار دارد. و كاربرد اجر در ان از نظم و دقت بسياري برخوردار است. پوشش سقف و ستون هاي تالار اصلي از چوب است. ديوار هاي جانبي با اجر كاري منظم به خوبي بند كشي شده است. در حد فاصل بندهاي مناره مسجد اجر هاي لعابدار مربع شكل كوچك به صورت مارپيچ قراردارد. و قسمت فوقاني مناره كه با كاشي هاي هفت رنگ حاشيه سازي شده حكايت از ذوق سازندگان بنا دارد. اين ذوق در ساخت ستون هاي چوبي و تزئينات روي چوب و همچنين محراب اين مسجد نيز ديده مي شود.


بقعه ديزج تكيه{اروميه}

اين مقبره مفن يكي از نوادگان امام موسي الكاظم (ع) است و در 15 كيلومتري جنوب شرقي شهر اروميه قرار دارد. بناي اين بقعه از آجر ساخته شده و مربوط به دوره قاجار است و سقفي شيرواني دارد. بنا به صورت چليپا ساخته شده و براي زيباتر كردن فضاي داخلي آن از كادربندي و مقرنس كاري نيز بهره جسته اند.


بقعه ايوب انصاري{تكاب}

اين بقعه در بالاي كوهي به همين نام در سيزده كيلومتري جنوب شهرستان تكاب قرار دارد. بناي قلعه مستطيل شكل است و در تمام قسمتهاي آن سنگ قلوه، لاشه سنگ و ملاط ماسه و آهك به كار رفته است. تنها در ورودي بنا در قسمت جنوب شرقي آن قرار دارد. در قسمت هاي مختلف نماي خارجي آثار قشري از گچ و آهك ديده مي شود. بنا از سه قسمت اصلي دهليز يا كفش كن، چهار طاقي و مقبره تشكيل شده است. دهليز در غرب اين مجموعه واقع شده و مستطيل شكل است. سقف بندي آن به صورت پوشش خرپشته اي است. اين پوشش متعلق به معماري ايران پيش از اسلام است. چهار طاقي داراي چهار قوس گهواره اي و همچنين غيل گوش هايي است كه تعبيه گنبد عرقچيني را آسان تر مي نمايد. اتاق مقبره در سمت شمال چهار طاقي ساخته شده و از بيرون به شكل مربع است. پايه گنبد حاشيه اي گچبري دارد كه دور تا دور آن مي گردد. گنبد مقبره از بيرون شكل منظمي ندارد و قطر آن 20/5 است. قبر ايوب انصاري متوفي در سال 850 ه ق در وسط اتاق مقبره قرا دارد. اين بقعه از نظر سبك معماري، مصالح ساختماني و نيز نقشه شباهت بسياري به مقبره سلطان ويس دارد. بناي اخير را مربوط به سده ششم ه ق دانسته اند. در اين بنا دو كتيبه ديده مي شود. كتيبه اول به ابعاد 95 در 38 سانتيمتر توسط ملا قلندر نامي در سال 1059 ه ق نوشته شده است و كتيبه دوم تاريخ 1283 ه ق را نشان مي دهد و مربوط به سنگ قبر ملا عبد الله آخرين متولي بقعه است.


بقعه ذهبيه{خوي}

بقعه ذهبيه در كوي كامران در جنوب غربي ميدان بسيج شهرستان خوي واقع است. حياط بقعه با در چوبي بزرگ در سمت شمالي كوچه كامران قرار دارد. بناي بقعه نيز نيز در سمت غرب حياط قرار گرفته و در نزد مردم به ذهبي مسجدي معروف است. ساختمان بقعه داراي دو در اصلي است. در چهار لنگه آهني به حياط ساختمان باز مي شود و در چوبي قديمي به راهروي سرپوشيده و پس از آن به صحن اصلي بقعه كه شش نفر از اقطاب ذهبيه در آن مدفونند، منتهي مي شود. با توجه به شكل ظاهري و مصالحي كه در ساختمان آن به كار رفته است مي توان گفت بنا به دوره قبل از قاجار تعلق دارد. بنا فاقد هر گونه تزئينات است و تنها در ديوارهايش طاقچه هايي با گچ كاري ساده و تصوير به شرح ذيل ديده مي شود. « مقبره حضرت رايض الدين اعجوبه و حضرت خان پرويز سفير العارفين و روساي وقت سلسله جليله ذهبيه آذربايجان و ساير اوليا الله» ساختمان بنا در دو طبقه احداث شده است. در طبقه پايين قبرهاي سلسله ذهبيه و محوطه اي براي عبادت وجود دارد و طبقه دوم زماني كتابخانه و محل اقطاب ذهبيه بوده است. سقف گنبدي شكل داراي شيرواني است.


بازار و دروازه سنگي {خوي}

بازار خوي در مركز شهر واقع شده و طبق كتيبه موجود كه در گنجينه خوي نگهداري مي شود، در زمان شاه طهماسب ساخته شده و در زمان عباس ميرزا نايب السلطنه دخل و تصرفاتي در آن صورت گرفته است. بازار سرپوشيده خوي از چندين راسته، سرا، كاروانسراي شهري و چهارسوق خوش تركيب تشكيل شده. دروازه سنگي مشهور خوي نيز كه زماني يكي از ورودي هاي اصلي شهر بوده در امتداد اين بازار قرار دارد.


چمن متحرك {تكاب}

چمن متحرك؛ يكي از پديده هاي جالب شهرستان تكاب است. قطعه بزرگي تشكيل شده از ني هايي كه از ريشه به هم چسبيده است و بدون ارتباط با زمين بر روي آب شناور است. قطر اين قطعه كمتر از 100 متر مي باشد كه بر روي رودخانه كوچكي قرار گرفته است. به دليل حركت اين قطعه، عرض رودخانه در آن نقطه زياد شده و حدود 5 متر از قطر قطعه متحرك بيشتر شده است. حركت چمن متحرك تنها در اين فاصله كوتاه 6-5 متري است و عملا حركت آن محسوس نمي باشد؛ ولي در صورت وجود باد و توقف كافي ميتوان به حركت آن پي برد. به علت بزرگ و سنگين بودن چمن، امكان اينكه انسان بتواند بدون مشكل بر روي آن حركت كند وجود دارد. تنها ممكن است در برخي نقاط به دليل نازك شدن چمن، در اثر فشار پايين رفته و پاها درون آب فرو رود.


Weblog Themes By iranghasht

<< مطالب جدیدتر ........ مطالب قدیمی‌تر >>

موضوعات

معرفی وبلاگ


این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1258596
تعداد نوشته ها : 3561
تعداد نظرات : 58
X