ايران گشت

این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

ايران شناسي

ايران شناسي

ايران كشوري در جنوب غربي آسيا و در منطقه اي مشهور به خاور ميانه واقع شده است. اين كشور با مساحتي بالغ بر 1،648،195 كيلومتر مربع و با جمعيتي حدود 70 ميليون و پانصد هزار نفر (بر اساس آمار سال 1385) يكي از بزرگترين و قدرتمند ترين كشورهاي منطقه است كه داراي مرز مشترك زميني با هفت كشور منطقه و مرز دريايي گسترده با درياي خزر و خليج هميشه فارس و درياي عمان مي باشد.دين رسمي ايران اسلام ، مذهب رسمي تشيع و زبان رسمي آن فارسي مي باشد. ايران يكي از اعضاي پايه گذار سازمان ملل متحد، گروه نم، سازمان اكو، سازمان كنفرانس اسلامي و اوپك مي باشد.

واژه ايران برگرفته از شكل قديمي aria nama و به معناي سرزمين مردمان اصيل است. نام ايران در لغت به معني سرزمين آرياييان است كه تا مدتها پيش از اسلام نيز نام محلي آن ايران يا ايران شهر بوده است. ايران به عنوان يك سرزمين و يك ملت داراي تاريخي كهن (دست كم هفت هزار سال) است و يكي از تاريخي‌ترين كشورهاي جهان به شمار مي‌رود.ايران از لحاظ آب و هوايي يكي از منحصر به فرد ترين كشورهاست.اختلاف دماي هوا در زمستان بين گرمترين و سردترين نقطه گاهي به بيش از 50 درجه مي رسد. به طور كلي ايران در منطقه اي قرار گرفته است كه از نظر بارندگي در سطح نيمه خشك و خشك قرار مي گيرد.

پيشينهٔ تاريخي كشور ايران را در اسطوره‌هاي كهن ايراني به آغاز تاريخ مي‌رسانند ولي آغاز تاريخ سياسي آن از آغاز شاهنشاهي ايران در زمان ماد است. البته اين شاهنشاهي‌ها مربوط به اقوام آريايي ايران است وگرنه پيش از آنه ايلام، جيرفت و ... نيز بوده‌است. ايران امروزه از اقوام زيادي از جمله :مازني، گيلك، تالش، آذري، كرد، تركمن، عرب، بختياري ، لر، لك ، آشوري، كلداني، مندايي، تات، گرجي، بلوچ، سيستاني، ارمني، يهودي ، ديلمي تشكيل شده‌است


ايران از نظر جاذبه هاي گردشگري

بر اساس گزارش سازمان جهانى جهانگردى، ايران رتبه دهم جاذبه‌هاى باستانى و تاريخى و رتبه‌ پنجم جاذبه‌هاى طبيعى را در جهان دارا است ولى با اين وجود تا به حال در جذب گردشگران خارجى موفق نبوده است.

ايران داراي هشت اثر ثبت شده در سازمان جهاني يونسكو مي باشد كه اين آثار قطره اي كوچك در درياي بيكران جاذبه هاي گردشكري تاريخي ، تفريحي ، زيارتي ، فرهنگي و طبيعي هسنتد.


مسجد داش اغليان{اروميه}

اين مسجد در كوچه امير ديوان شهرستان خوي قرار دارد واز مساجد اباد و داير اين شهر به شمار ميرود. مساحت ساختمان مسجد درحدود چهار صد متر مربع است. سقف اين مسجد بدون ستون چوب پوش است. همين امر يكي از خصوصيات معماري اين مسجد محسوب ميشود . بامي شيرواني سقف ان رامي پوشاند. اين مسجد داراي ايواني با چهار ستون چوبي است. سر ستون ها كنده كاري شده اند. ستون هاي ايوان و رواق مسجد را به سه قسمت تقسيم كرده است. در وسط ستون ها اين جمله ديده ميشود : (از بركات حضرت مستطاب اجل مولانا الحاج شيخ عبدالوهاب النمازي دامه بركاته)كه شايد تاريخ بنا يا تعمير ويا باز سازي بعدي ان است. در بناي مسجد از چوب سنگ و اجر استفاده شده است و بعد از پي ها اجر ها با ملاط اهك و شن روي هم چيده شده اند.از جمله تزئينات اين بنا گچبري ساده است كه در سراسرديواره ها با خطوط موازي به اندازه تقريبي پنجاه سانتيمتري به چشم مي خورد . همچنين در و پنجره بزرگ مسجد به سمت حياط داراي كاشيكاري زيبايي با ايات قران مجيد است. معمار ساختمان بيشتر ذوق و سليقه خود را در بر پايي طاق نما و تز ئينات اجري پايه ها و هلال در مسجد انجام داده است. بالاي اين در لوحه اي به ابعاد تقريبي 60*90 سانتيمتري ديده ميشود كه حاوي نوشته هايي در چهار ستون است و متا سفانه به خاطر فرسايش ان خوانده ميشود. در اين مسجد سنگي به نام (داش اغليان ) وجود دارد. اين سنگ در داخل محفظه اي نگهداري ميشود و مورد احترام مردم است.


مسجد شيخ {خوي}

يكي ديگر از مساجد اباد و قديمي شهرستان خوي مسجد شيخ است. كه در خيابان طالقاني و تقريبا رو به روي بازار قديمي اين شهر قرار دارد. اين مسجد در سال 1238 ه.ق توسط (حسين خان بيات ماكويي) جهت اقامه نماز (حاج شيخ محمد نمازي خويي) ساخته شد. با اين كه بيش از صدو پنجاه سال از ساخت اين بنا ميگذرد ولي هم اكنوني از مساجد داير است. اين مسجد نام خود را از عالم برجسته (حاج شيخ محمد ) گرفته است. چون وي همواره در حال نماز خواندن بود به همين جهت نمازي لقب گرفت بود. (حاج محمد داماد وي در سال 1200 ه.ق براي تدريس وي مدرسه اي در كنار خانه اش داير كرد اين مدرسه هم اكنون به مدرسه نمازي معروف است و تا به حال صد ها عالم تحويل داده است. اين مجموعه زماني مركز علمي بود وطالبان علوم ديني را از قفقاز ,تركيه, زنوز, تسوج, اروميه و نقاط ديگر به سوي خود جذب مي كرد . در سال 1238 مسجدي در كنار مدرسه ساخته شد تا شيخ محمد نمازي ,نمازش را در انجا اقامه كند. اين مسجد توسط حسين خان احداث شد. ساختمان مسجد ساده و بدون تزئينات است. در رواق ان چهار ستون سنگي وجود دارد. و شش گنبد اجري سقف مسجد را ميپوشاند.ورودي مسجد از سمت خيابان به حياط راه دارد و ورودي ديگري نيز در كوچه مقبره است. بر سر در اين ورودي لوحه اي از مرمر ديده ميشود. در كاشيكاري هلال يكي از پنجره هاي حياط تاريخ 1396 ه.ق امده است. محراب مسجد با مقرنس هاي گچي و گچبري اياتي از كلام الله مجيد تزئين شده است.


امامزاده آقا مير هادي (ع){خوي}

در شمال شرق امامزاده سيد بهلول خوي، آرامگاهي كوچك ولي مجلل با دو مناره و گنبدي كوچك و آجرهاي زيبا و آيينه كاري قرار دارد. اين امامزداه مربوط به سيد جليل القدر آقا مير هادي و زيارتگاه عامه مردم است. اين بنا بازسازي شده و ساختمان جديدي بر روي مقبره قديمي ساخته شده است. همچنيني دري مطلا و كنده كاري شده و مزين به آيات قرآن مجيد در ورودي اين آرامگاه نصب شده است.


مسجد ملا حسن{خوي}

مسجد ملا حسن در ظلع جنوبي خيابان انقلاب خوي و تقريبا رو به روي مسجد قديمي سيدالشهدا قرار دارد. مدارك موجود نشان ميدهد اين مسجد در سال 1216 ه.ق توسط (حاجي آقا حسني )فرزند (ملا حسن) امام جمعه خوي و در زمان قاجاريه ساخته شده است. ورودي اصلي مسجد بدون حياط است. و با يك هشتي به تالار شبستان كه به شكل هشت ضلعي است و سه فرش انداز و دو رديف ستون سنگي تراش دار دارد,ختم مي شود.در ضلع شرقي ورودي مسجد مناره اجري نسبتا عريضي قرار دارد و بدنه ان داراي اتاق هاي پنجره دار است. ورودي ديگر مسجد در بازار قديمي شهر قرار دارد. تزئينات اجري گنبد هاي پوششي اين مسجد بسيار زيبا و متنوع است. در آجر چيني كاسه گنبد طر ح هايي چون اشكال لوزي , دايره و گل هاي هجده پر به كار رفته است. هشتي ورودي نيز طاق نما هاي رسمي بند كشي شده و گنبد آجري دارد. مسجد تا ارتفاع حدود هشتاد سانتيمتري با سنگ و بقيه با اجر ساخته شده است. ستون ها نيز سنگي است و چفت و بست ان ها به خوبي انجام گرفته است.محراب مسجد داخل طاق هاي آجري و گودي قرار دارد و داراي حاشيه كاشيكاري جديد است. از ديگر نكات جالب اين مسجد وجود نور گير هايي است كه در اطراف دهانه گنبدهاي ضلع شمالي شبستان ديده مي شود . اطراف هر گنبد سه نور گير تعبيه شده است.


Weblog Themes By iranghasht

........ مطالب قدیمی‌تر >>

موضوعات

معرفی وبلاگ


این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1319367
تعداد نوشته ها : 3561
تعداد نظرات : 58
X