امامزاده شيخ شبان{شهركرد}
اين امام زاده در منطقه كوهستاني شهركرد قرار گرفته كه در تابستان آب و هواي بسيار مناسبي دارد و از اين نظر يك مركز زيارتي _ سياحتي جالب توجه محسوب مي شود.
اين امام زاده در منطقه كوهستاني شهركرد قرار گرفته كه در تابستان آب و هواي بسيار مناسبي دارد و از اين نظر يك مركز زيارتي _ سياحتي جالب توجه محسوب مي شود.
اين راه قلمرو هاي ييلاقي و قشلاقي عشاير دهستانهاي ديناراني و دهستان هاي حومه ايذه، سوسن و مرغا در خوزستان و دينا ان و دوآب صمصامي در چهار محال و بختياري را به يكديگر مرتبط مي سازد. در حال حاضر با اينكه قسمت هايي از اين مسير در استان هاي خوزستان و چهار محال و بختياري به صورت راه شوسه است، معهذا به دليل عدم وجود پل بر روي رودخانه هاي مسير، امكان كوچ ماشيني براي عشاير منطقه از طريق اين راه وجود ندارد.
در ناحيه بهشت آباد (صرف نظر از چند منطقه ماند آبي _فصلي) تنها يك تالاب عمده بنام تالاب دهنو وجود دارد. سطح جلويي اين تالاب (مرغزار) تقريباً خشك شده است. اين تالاب (سرآب) به علت نزديكي به شهر هاي بروجن، گند مان، شهركرد و بلداجي و امكانات دسترسي مي تواند از اهميت تفرجگاهي بسيار زيادي برخورد ار باشد. محل سراب به دليل قرارگرفتن درزير كوه موقعيت وچشم انداز بسيار زيبا يي دارد. در سال هاي اخير پوششي غيرطبيعي گياهان ماكر وفيت آبزي، درون تالاب را كاملأ پوشا نده و حتي حيات آبزيان درون آن را نيز دچار مخاطره نموده است. بهره برداري تفرجگاهي از اين تالاب مستلزم حفاظت و مراقبت ويژه است.
اين تالاب بيش از هشت كيلومتر مربع مساحت دارد كه عمق آب آن در گذشته متجاوز از يك متر بود. و به همين دليل محل مناسبي براي زندگي مرغان آبي بود و انواع مختلف پرندگان مهاجر را به خود جلب مي كرده ولي به علت عدم توجه كافي و بهره برداري هاي نامعقول و غيراصولي از آب و زمين هاي حاشيه اين تالاب ، تعداد پرندگان مهاجر رو به كاهش گذاشته و فضاي زيباي آن تخريب شده است. از انواع پرندگاني كه در اين تالاب مورد شنا سايي قرار گرفته اند مي توان به چنگر، يوزگنبي ، قورقور و قزل غاز اشاره كرد.
اين بنا روبه روي مسجد قديمي اتابكان شهر كرد قرار دارد و يكي ديگر از بناهاي باستاني استان است. شالوده اوليه بنا در زمان اتابكان لرستان گذاشته شد. در دوره هاي صفويه، زنديه و قاجاريه مرمت و تعمير شد. اين حمام داراي يك فضاي وسيع بيروني به نام رختكن است كه زير سقف قرار دارد و ازكف زمين 70 سانتي متر مرتفع تر است و به وسيله يك دهليز منحني به تطهير خانه و گرمخانه متصل مي شود. صحن وسيع گرمخانه بر چهار ستون سنگي استوار است كه زير سقف سرتاسر ضربي قرار گرفته است و روشنايي آن به وسيله شيشه هاي كوچك محدب تامين مي شود. در طرفين شمال و جنوب صحن گرمخانه دو حوض مستطيل شكل واقع شده است. در طرفين خزينه بزرگي كه به وسيله چهار پله سنگي بالا مي رود، دو خلوت گاه زيبا و مربع شكل وجود دارد كه جايگاه اعيان و اشراف در فصل تابستان بود.
در سطح استان چهار محال و بختياري درختان كهنسالي وجود دارند كه مردم منطقه با ديده احترام بدان ها مي نگرند و به نوعي با اعتقادات مذهبي آن ها درآميخته است. انواع مختلفي از اين درختان كه سمبلي ازگونه هاي جنگلي هستند، در نقاط مختلف استان پراكنده اند وگروهي از مردم منطقه تكه اي از لباس خود را پاره مي كنند و به آن مي آويزند و اعتقاد دارند كه آرزوي آن ها برآورده خواهد شد. در صورت برآورده شدن نياز و حاجت نذركننده، گوسفندي را در پاي آن ذبح و قرباني مي كنند. شگفتي اين درختان در قدمت وكهنسالي آن هاست.