ايران گشت

این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

كاروان سراي شاه‌عباس{تويسركان}

اين كاروانسرا در حدود 5 كيلومتري مسير جاده آسفالته تويسركان به كرمانشاه فرسفج واقع شده است و از آثار دوره صفويه است. شكل كاروانسرا تقرياب مربع چهار ايواني بيروني 56 در 56 و ابعاد داخلي 5/23 در 5/23 متر است. چهار برج دايره اي شكل در چهار گوشه آن و سه برج نيم دايره در اضلاع شرقي، غربي و شمالي آن احداث شده است كه برج ها علاوه بر جذبه تزئيني، محل ديده باني نيز بوده است. در طرفين در ورودي كاروانسرا چهار طاق نماي تزئيني به طور قرينه احداث شده است. كاروانسرا داراي حياط مربع شكلي است كه اصطبلش در پشت آن واقع شده است. در حال حاضر اين كاروانسرا در دست سفالگران روستاست و همين امر آسيب هاي جبران ناپذيري به آن وارد ساخته است به طوري كه قسمت هايي از آن به علت استفاده اهالي از مصالح ساختماني بنا جهت ساختمان سازي از بين رفته است. آجر كاري حصيري و طاق نماهاي در ورودي تزئينات فعلي كاروانسرا را تشكيل مي دهد.


مسجد شيخ عليخان زنگنه{تويسركان}

اين‌ مسجد در نزديكي‌ ميدان‌ مركزي‌ شهر تويسركان‌ واقع‌ شده‌ و به‌مدرسه‌ عباس‌ معروف‌ است‌. اين‌ بنا يك‌ حياط‌ هشت‌ ضلعي‌ با ۳۶ حجره‌ دارد كه‌ محل‌ زندگي‌ طلاب‌ علوم‌ ديني ‌است‌. مسجد اين‌ مجموعه‌ در قسمت‌ شرقي‌ حياط‌ قرار گرفته‌ كه‌ به‌ روايتي‌ به‌ زمان‌ شاه‌ عباس‌ صفوي‌ تعلّق‌ داردو به‌ روايت‌ ديگري‌ به‌ دوره‌ شيخ‌ علي‌ خان‌ زنگنه‌ وزير شاه‌ تهماسب‌ صفوي‌ مربوط‌ مي‌ شود.


تپه پري{ملاير}

اين‌ تپه‌ با ۱۵ متر ارتفاع‌ در روستاي‌ پري‌ از توابع‌ شهرستان‌ ملاير واقع‌ شده‌ است‌. در اين‌ تپه‌ قبور مربوط‌ به‌ هزاره‌ اول‌ ميلادي‌ كشف‌ شده‌ است‌. در درون‌ قبرها مرده‌ بر روي‌ بازوي‌ چپ‌ و يا راست‌ (بسته‌ به‌ زمان ‌دفن‌ مرده‌) قرار داده‌ مي‌شده‌، بطوريكه‌ زانوها خم‌ شده‌ و دست‌ها روي‌ سينه‌ قرار گرفته‌ و سعي‌ گرديده‌ كه‌ صورت‌جسد رو به‌ خورشيد قرار گيرد. در كنار جسد نيز ظروف‌ و تزئيناتي‌ از قبيل‌ دستبند، گردنبند و انگشتر را كه‌ در زمان‌ حيات‌ با شخص‌ بوده‌ است‌، همراه‌ جسد دفن‌ كرده‌اند.


درباره ملاير

مورخان در مورد وجه تسميه ملاير نظرهاي مختلفي ارائه داده‌اند . از جمله اين كه در زمان مادها با روشن كردن آتش‌ بر روي تپه‌ها و كوه‌هاي آن اخبار را به ساير مناطق مي‌رساندند؛ از اين رو آن‌جا مل‌آگر به معني ‎تپه آتش ناميده شد . روايت ديگري مي‌گويد كه در زمان حمله اعراب به ايران هنگام عبور از اين منطقه به آب دست نيافته بودند و به همين دليل آن را « ماء‌لايُري» خواندند ، يعني آب ديده نمي‌شود و به همين نام معروف شده و ملاير كنوني صورتي از آن عبارت است : ملاير از زمان‌هاي بسيار دور منطقه‌اي آباد و پرجمعيت بوده است . اسامي بعضي از روستاها مانند مانيزان ، گوراب، اسكنان و ابنيه و آثار تاريخي به جاي مانده منطقه از جمله دژگوراب و تپه نوشيجان حاكي از قدمت تاريخي اين منطقه است. بناي شهر فعلي ملاير با حكومت فتحعلي شاه قاجار در سال 1188 هجري مقارن است كه توسط محمدعلي ميرزا دولتشاه احداث شد و نخست به نام باني آن دولت‌آباد خوانده شد، و سپس با انقراض سلسله قاجاريه به ملاير مغيير نام يافت.


غار دره فرراخ{ملاير}

اين‌ غار در اطراف‌ ملاير و در نزديكي‌ روستاي‌ جوزان‌ قرار دارد. دهانه‌ غار در ارتفاع‌ ۲۲۲۰ متري‌ به‌ سمت‌ جنوب‌ شرقي‌ و اندازه‌هاي‌ آن‌ ۸۰ تا ۱۲۰ سانتي‌متر است‌. در زير دهانه‌، گلوگاه‌ كوتاهي‌ است‌ كه‌به‌ دهليزي‌ به‌ طول‌ ۹ متر باز مي‌شود. از سقف‌ آن‌ آب‌ مي‌چكد و كف‌ آن‌ پر از گِل‌ و لغزنده‌ است‌. پايان‌ دهليز تنگ‌و راهرو مانند است‌ و در جلو آن‌ تپه‌اي‌ سنگي‌ و پله‌هائي‌ قرار دارد و سپس‌ به‌ يك‌ بركه‌ آب‌ منتهي‌ مي‌شود.


غار سرد كوه{ملاير}

اين‌ غار در نزديكي‌ روستاي‌ سلطان‌ آباد در ارتفاع‌ ۲۲۴۰ متري‌ كوه‌ سرده‌ ملاير قرار دارد.دهانه‌ غار با شيب‌ تندي‌ پايين‌ مي‌رود. انتهاي‌ شيب‌ با عبور از مدخل‌ سنگي‌ به‌ دهليز اصلي‌ غار ختم‌ مي‌شود.كناره‌ راست‌ دهليز به‌ شاخه‌ فوقاني‌ غار اتصال‌ مي‌يابد. ميانه‌ غار وسيع‌ و سقف‌ آن‌ بلند است‌ و از معبر چاه‌مانندي‌ با دو پله‌ سنگي‌ طبيعي‌ مي‌گذرد و به‌ محوطه‌اي‌ مي‌رسد كه‌ با زاويه‌ تندي‌ به‌ سمت‌ بالا كشيده‌ شده‌ و كف‌ آن‌ ناهموار است‌. در كناره‌ چپ‌ اين‌ محوطه‌ و به‌ دنبال‌ دهليز يك‌ گودال‌ چاه‌ مانند وجود دارد كه‌ دهليز اصلي‌ غار را تشكيل‌ مي‌دهد. غار در طول‌ ۷۳ متري‌ دهليز پايان‌ مي‌يابد. يك‌ ستون‌ سرتاسري‌ ۲ متري‌ استالاگميت‌ تنها پديده‌ ديدني‌ اين‌ غاراست‌. در كناره‌ اين‌ ستون‌، حفره‌ تنگ‌ ۵ متري‌ ديده‌ مي‌شود كه‌ در داخل‌ آن‌ حوضچه‌ آب‌ زلالي‌ وجود دارد.


Weblog Themes By iranghasht

<< مطالب جدیدتر ........ مطالب قدیمی‌تر >>

موضوعات

معرفی وبلاگ


این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1319546
تعداد نوشته ها : 3561
تعداد نظرات : 58
X