ايران گشت

این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

امامزاده شاهزاده جعفر{قم}

اين امامزاده مدفن يكي از فرزندان امام كاظم (ع) به شمار مي رود . اين بنا با جداري از تخته سنگهاي بلند و كم حجم و ملات گچ ساخته شده و قاعده آن از بيرون به شكل برج است زيارتگاه در ابتدا از داخل نيز به صورت برج بود كه در تعميرات و تزيينات عهد صفوي جدار دروني آن به صورت هشت تركي در آمد


امامزاده علي بن جعفر (ع){قم}

امامزاده علي بن جعفر مشهور به( در بهشت ) در شرق شهر قم قرار دارد . بنا هشت وجهي با گنبد دو پوشش هرمي شكل به اوايل سده هشتم ه. ق تعلق دارد كه در دوره قاجار ايوان و بيوتاتي بدان اضافه شد . اين امامزاده مدفن (علي بن جعفر) فرزند امام صادق (ع) است . اين بقعه پس از آستانه مقدسه بر بقيه اماكن و مقابر استان قم از نظر تزيينات برتري دارد . يكي از مهم ترين عناصر تزيينات اين بقعه هنر گچبري به كار رفته در آن است كه در زمره برجسته ترين آثار هنري سده هشتم و هم طراز بناهايي همچون (گنبد علويان) همدان (. مدرسه حيدريه) قزوين و (بقعه پير بكران ) اصفهان محسوب مي شود . كاشي هاي كوكبي زرين فام ازاره بنا بالغ بر 94 پارچه با نقش هاي گياهي . حيواني و انساني و كتيبه هاي به خط نسخ شامل آيات قرآن . روايات مذهبي و ابيات فارسي از ديگر تزيينات منحصر به فرد اين بقعه به حساب مي آيند و بخش هايي از آنها امروزه زينت بخش بسياري از موزه هاي ايران و جهان است . محراب زرين فام بنا كه در طاق نماي جنوبي بقعه قرار داشت و توسط (يوسف بن علي بن محمد ابن طاهر) آخرين فرد از خاندان ابي طاهر به سال 734 ه. ق ساخته شده بود . يكي ديگر از آثار هنري اين بقعه است . اين محراب امروزه زينت بخش موزه دورا ن اسلامي در موزه ملي ايران است .


امامزاده هادي (ع){قم}

در كنار جاده جميزقان – قاهان بقعه اي به نام امامزاده هادي (ع) مشهور به شاهزاده هادي (ع) قرار دارد . وي يكي از فرزندان امام موسي كاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) است . بناي اين زيارتگاه از هشتصد سال پيش به جاي مانده است .


بازار كهنه{قم}

در دو سوي بازار كهنه هسته اوليه شهر قم يعني محله( عربستان) و( محله لب چال) قرار دارد كوچه عربستان كه محله عربستان حول آن شكل گرفته از دروازه ري آغاز و در محل بازار نو به گذر( عشقعلي) ختم مي شود . اين كوچه به احتمال يقين همان راه عراق و اين محله نخستين قرارگاه مسلمانان بوده است . طول راسته بازار كهنه حدود يك كيلومتر است و خانه هاي مسكوني در ميان آن وجود ندارد . سقف اين بازار از پوشش گنبدي ساخته شده است . اين بازار داراي يك سراي بدون نام و سرايي به نام كاروانسراي ملا حسين است . در قسمت انتهايي بازار كهنه ميدانگاهي مستطيل شكل قرار دارد كه به نام (ميدان كهنه) معروف و فضايي باز است كه دور تا دور آن را مغازه هاي مختلف در بر گرفته است . در وسط اين ميدان دست فروشان به فروش ميوه و تره بار مشغولند . اين قسمت داراي سقف كاذبي است كه توسط دست فروشان ايجاد شده است . در( ميدان كهنه) مسجدي هم به همين نام وجود دارد كه داراي برجي تاريخي است .


پل دلاك{قم}

بقاياي با شكوه كاروانسراي حسن آباد و يك چاپارخانه خشتي و دهانه هاي قوسي شكل پل دلاك كه با انحنايي روي پيچ و خم رودخانه زده شده در يك محدوده قرار دارد . مسير رودخانه ا مروزه منحرف و به طرف جنوب كشيده شده است . اين پل مجموعا 153 متر طول . 6 تا 80/5 متر عرض و 18 دهانه دارد . با توجه به انحناهاي پل .. ساختمان آن از چند بخش تشكيل شده است . طولاني ترين بخش پل كه 70 متر است داراي هفت دهانه است كه عرض هر دهانه بالغ بر 5 تا 50/6 متر است . به غير از آن قسمت پل كه نزديك كاروانسرا قرار دارد كليه پايه هاي پل داراي موج شكن هاي نيمه مدوري است كه در جهت مخالف جريان آب قرار دارند . در انتهاي بخش جنوبي پل اولين انحراف در مسير مستقيم پل يك انحراف محوري سه متري به سوي غرب است . به دنبال آن به بخش ديگري از پل به طول 44 متر با شش دهانه مي رسيم كه عرض هر يك 5 متر است . در انتهاي شمالي بخش دوم دومين انحراف در طول تنها يك دهانه كه عرض آن 50/4 متر است پديد مي آيد . پس از آن بخش چهارم پل به طول 24 متر با چهار دهانه كم عرض هر يك به عرض 5/2 متر قرار دارد . وجه تسميه اين پل به قول اهالي اين بود كه در زمانهاي دور يك مرد دلاك (سلماني) قصد عبور از رودخانه را داشت كه گرفتار سيل شد و آب او را برد . بعد از اين واقعه افراد خير در صدد برآمدند تا پلي روي اين رودخانه بسازند كه ديگر كسي گرفتار سيل نشود .


پل عسگرآباد{قم}

پل عسگرآباد در سال 1262 ه. ق به دستور (علي اصغر خان اتابك) با شش دهانه به عرض هاي متفاوت روي رودخانه قمرود ساخته شد . اين پل در گذشته رابط جاده قم – تهران بود و در كنار كاروانسراي عسگرآباد و يك آب انبار قديمي مجموعه اي را تشكيل مي داد . بستر رودخانه در محل برپايي پل سنگ فرش شده و پايه هاي پل با استفاده از قطعات سنگ بر روي آن ساخته شده است . پايه ها در جهت مخالف جريان رودخانه داراي موج شكن هاي مثلثي است . دهانه هاي انتهاي جنوبي در بازسازي هاي دوره پهلوي به پل افزوده شد . در حال حاضر سه دهانه جنوبي پل فروريخته و سه دهانه شمالي آن باقي است . پل عسگرآباد در سده اخير مرمت شده است . مصالح ساختماني پايه ها و آب برها از سنگ و در طاق ها و بدنه . آجر به ابعاد 5 * 24 * 24 سانتي متر به كار رفته است .


Weblog Themes By iranghasht

<< مطالب جدیدتر ........ مطالب قدیمی‌تر >>

موضوعات

معرفی وبلاگ


این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1313723
تعداد نوشته ها : 3561
تعداد نظرات : 58
X