ايران گشت

این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

تكيه بيگلر بيگي{كرمانشاه}

اين بنا در محله قديمي فيض آباد شهر كرمانشاه قرار دارد. اين تكيه كه در دوره قاجاريه توسط عبد الله خان ملقب به بيگلر بيگي ساخته شد، از لحاظ آيينه كاري در ميان تكاياي كرمانشاه بي نظير است. در سمت غربي حياط ، تالار آيينه كاري بزرگي وجود دارد كه به حسينيه معروف است. اين تالار با تزئينات عالي و كتيبه هاي متعددي از دوران سلطنت مظفرالدين شاه تزئين شه است. در دو سوي ديگر اتاق وسيع ميهمان خانه بيكلر بيگي قرار دارد.


نمازخانه{كرمانشاه}

اين بناي قاجاري در محله قديمي فيض آباد شهر كرمانشاه قرار دارد. در ضلع شرقي آن بناي ديگري احداث شده كه به عصر پهلوي تعلق دارد و هم اكنون مسكوني است . مساحت طبقه اول ضلع جنوبي كه نمازخانه را شامل مي شود، 162 متر مربع و مساحت كل اعياني حدود 440 متر مربع است. اين بنا در اصل كليساي كوچكي بود كه از آن با نام نمازخانه مسيحيان ياد مي شود. اين نماز خانه در دوره هاي بعد به خانه مسكوني تبديل شد؛ از اين رو معماري آن با خانه هاي مسكوني هم عصر خويش متفاوت است. تالار نمازخانه در ضلع جنوبي قرار دارد. در حال حاضر اين فضا با احداث ديوارهايي به سه قسمت تفكيك شده است. در انتهاي تالار سكويي ديده مي شود كه محل موعظه و انجام مراسم مذهبي توسط كشيش بوده است. تالار با ايواني ستون دار به حياط مشرف است. ستون ها با سر ستون هاي گلداني تزيين شده اند.


قلعه مريم{كرمانشاه}

قلعه مريم يا شكوه بانو در سرچشمه رودخانه قره بلاغ در ارتفاع يك صد متري قرار دارد. اين بنا با لاشه سگ و ملاط گچ ساخته شده است. مردم محل بر اين باورند كه اين قلعه را خسرو پرويز براي شكر بانو همسر خود ساخته است.


كاروانسراي ماهيدشت{كرمانشاه}

اين كاروانسرا چهار ايواني در داخل شهر ماهيدشت قرار دارد و ابعاد آن 65 در 65 متر است. ورودي آن در قسمت جنوبي بنا است. دو سكويي دراز و بلند در طول اين ورودي قرار دارد. گوشه هاي بيروني اين كاروانسرا به صورت مدور است. در هر طرف ورودي كاروانسرا دو فضاي دو طبقه ايوان مانند قرار دارد. در نماي جنوبي كاروانسرا نيز در هر طرف ورودي ، چهار طاق نما با طاق جناغي ساخته شده است. پس از ورودي هشتي گنبد داري قرار دارد كه به حياط كاروانسرا منتهي مي شود. در اطراف حياط نيز مجموعه اي از اتاق ها جهت استراحت كاروانيان و در پشت آن ها نيز اصطبل هاي سراسراي ساخته شده است. اين كاروانسرا به دستور شاه عباس اول صفوي احداث شد و طبق كنيبه موجود در زمان ناصرالدين شاه تعمير شد.


خانه خواجه باروخ{كرمانشاه}

اين خانه به شيوه درون گرا در بخش يهودي نشين محله قديمي فيض آباد شهر كرمانشاه ساخته شده است. اين خانه از طريق هشتي به حياط بيروني و از آن جا با عبور از دالاني سراسري به حياط اندروني راه دارد. در اطراف حياط اندروني مجموعه اي از اتاق هاي مسكوني قرار دارد. در نماي ايوان هاي اين بنا ، ستون هاي آجري به كار رفته است كه داراي سر ستون هاي آجري به صورت پله اي و مقرنسي است. اين خانه از معدود خانه هاي قاجاريه كرمانشاه است كه حمام دارد. اين خانه توسط خواجه باروخ يكي از تجار كليمي كرمانشاه در عصر ناصري ساخته شد و امروزه به نام خانه رنده كش آخرين مالك آن معروف است.


مسجد جامع كرمانشاه

اين مسجد در بافت قديم شهر كرمانشاه و در خيابان مدرس واقع شده است. از اين مسجد تنها بخشي از شبستان آن باقي مانده است، اين شبستان چهل و پنج طاق چشمه داشت و امروزه تنها بيست و پنج طاق آن باقي مانده است. در سمت جنوبي مسجد دو بالا خانه وجود داشت كه در گذشته مدرسه بود. مسجد جامع كرمانشاه از نظر ساخت شبيه مساجد دوره زنديه است و طبق كنيبه موجود در سال 1196 ه ق مصادف با حكومت علي مراد خان زند ساخته شد. در قسمت جنوبي مسجد مسجد ديگري با صحن و شبستان كنوني وجود دارد كه به مسجد اميري معروف است. باني اين مسجد امير نظام زنگنه از نوادگان شيخ علي خان زنگنه و از امراي دوره محمد شاه قاجار و اوايل سلطنت ناصرالدين شاه قاجار است.


Weblog Themes By iranghasht

<< مطالب جدیدتر ........ مطالب قدیمی‌تر >>

موضوعات

معرفی وبلاگ


این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1265536
تعداد نوشته ها : 3561
تعداد نظرات : 58
X