ايران گشت

این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

چل كوچكه استان كردستان

بازيكنان دو گروه مى‌شوند و قرعه‌كشى مى‌كنند تا وضع گروه‌ها مشخص شود. يك گروه به‌دنبال گرد‌آورى چهل سنگ مى‌رود و گروه ديگر بايد مسافت تعيين‌شده را برود و برگردد. چهل‌سنگ را در فاصله‌هاى يك مترى مى‌چينند. از هر گروه يكى انتخاب مى‌شود. يكى سنگ‌ها را يك به‌يك برداشته و به نقطهٔ شروع مى‌رساند و به‌دنبال سنگ دوم و سوم مى‌رود. در اين فاصله بازيكنى از گروه دوم بايد مسافتى را كه قبلاً طول آن تعيين شده بدود و به‌جاى اول خود برگردد. هر گروه كه بازى را بدون خطا انجام دهد، برنده شناخته مى‌شود.

 


پشيله سووره استان كردستان

بچه‌ها دايره‌وار مى‌ايستند و يك نفر وسط دايره قرار مى‌گيرد. او بايد سعى كند از ميان دو پاى بچه‌ها خود را به خارج دايره برساند. بچه‌ها دسته‌جمعى مى‌خوانند: 'گربهٔ سرخ كجا رفت زمين را دريد و در آن فرو رفت.' كسى كه بتواند از دايره خارج شود جاى كسى را مى‌گيرد كه به او اجازهٔ خارج شدن داده است.


چوب‌بازى (چاه‌‌بهار) استان سيستان و بلوچستان

دايرهٔ بزرگى از جمع بازيكنان تشكيل مى‌شود. همراه با نواى ساز و دهل چوب‌بازى با حركات آرام و منظمى آغاز مى‌شود. به‌تدريج همراه با تندشدن آهنگ حركات هم تندتر و تندتر مى‌شود. در اين حركات بازيكنان چوب‌هاى خود را به‌هم مى‌كوبند. كوچك‌ترين غفلت باعث اصابت چوب به بدن بازيكنان مى‌شود. هر بازيكن دو چوب در دست دارد و با آهنگ دو قدم به جلو برداشته، يك قدم به عقب برمى‌گردد و يك بار به دور خود مى‌چرخد. وقتى بازيكن دو قدم جلوتر مى‌رود بايد چوب‌هاى خود را به‌صورت ضربدر در مقابل صورت خود نگه دارد. هر بازيكن وقتى برمى‌گردد با بازيكن پشت‌ سرى خود نيز به بازى مى‌پردازد. اين بازى برپايهٔ مهارت و استقامت استوار است.

 


كُلاكُلا (كلاه، كلاه) استان ايلام

در داخل كفش يا كلاهي، تعدادى سنگ‌ريزه مثل سنگ نانوائى مى‌ريزند. بعد كلاه يا كفش را تكان داده و روى زمين دمر مى‌كنند. آن‌گاه اولين بازيكن بايد كلاه را طورى بردارد كه سنگ‌ها تكان نخورند و پس از آن يكى‌يكى سنگ‌ها را از زمين جمع كند، اين‌بار هم نبايد سنگ‌ها تكان بخورند. اگر هنگام برداشتن كلاه و يا سنگ‌ها، سنگى تكان بخورد، بازيكن مى‌سوزد و نفر بعدى دوباره سنگ‌ها را در كلاه مى‌ريزد و بازى را تكرار مى‌كند. برنده كسى است كه بتواند سنگ‌ها را بدون حركت از زمين جمع كند.


كشتى دست زير دست بالا (مناطق عشايرى استان ايلام)

دو كشتى‌گير مقابل هم مى‌ايستند، آن‌گاه هريك، يكى از دست‌هاى خود را زير دست ديگرى برده و دست ديگر خود را بالاى كتف هم قرار مى‌دهند و با علامت داور بازى را شروع مى‌كنند. برندهٔ بازى كسى است كه حريف را زمين بزند، طورى‌كه پشت او كاملاً با زمين تماس پيدا كند. جوايز برندگان كشتي، گوسفند، لباس عشايرى و غيره مى‌باشد.

 


لشكركشى (كشتى) استان يزد

عده‌اى از جوان‌هاى دو محله در ميدان يا تكيه يا حسينيهٔ محل خود جمع مى‌شوند و هر محله براى خود يكى از افراد صاحب صلاح را به‌عنوان استاد (سرپرست) انتخاب مى‌كند. نفرات دو محله دايره‌وار طورى‌كه هر محله نصف دايره را تشكيل دهد، كنار هم مى‌ايستند. آن‌گاه دو استاد هركدام يكى از نفرات چابك و قوى خود را با نام صدا مى‌زنند كه به‌ وسط ميدان آمده و كشتى خود را شروع كنند. داورى بازى هم به‌عهدهٔ دو استاد است. كشتى به‌حالت سرپا انجام مى‌شود. برندهٔ بازى كسى است كه حريف را از زمين بلند كرده و بر زمين بزند و يا اينكه با به‌كار بردن فني، حريف به زمين بى‌افتد.
 
پس از آن برندهٔ كشتى در زمين مى‌ماند و به‌جاى بازنده، استاد مربوطه، يكى ديگر از افراد خود را براى كشتى گرفتن با برنده صدا مى‌زند. بسيار پيش مى‌آيد كه يك نفر با چندين نفر كشتى مى‌گيرد. زورآزمائى‌ها تا حدود بيش از ده كشتى ادامه مى‌يابد و هر محله كه برد بيشترى داشته باشد، برنده اعلام مى‌شود.

Weblog Themes By iranghasht

<< مطالب جدیدتر ........ مطالب قدیمی‌تر >>

موضوعات

معرفی وبلاگ


این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1260596
تعداد نوشته ها : 3561
تعداد نظرات : 58
X