ايران گشت

این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

بقعه پير خضر{بيجار}

در روستاي پير خضر در دو كيلومتري بيجار بقعه اي به همين نام وجود دارد . اين بنا داراي پلان چهار ضلعي با گنبدي شلجمي است كه با سنگ لاشه و آجر خشت و سنگهاي حجاري شده بنا شده و مدفن يكي از عرفا و سادات منطقه معروف به (پير خضر) است . تاريخ سنگ نبشته قديمي روي مزار مشخص نيست اما نوع خط قدمت ساختمان را به دوره صفوي مي رساند . اين بقعه در سال 1378 به وسيله ميراث فرهنگي كردستان به طور كامل مرمت شد .


پل قجور{بيجار}

اين پل كه روي رودخانه (قزل اوزن) نزديك روستاي قجور از شهرستان بيجار و در مسير جاده كاروان رو زنجان – بيجار واقع شده در 50 كيلومتري شهر بيجار قرار دارد . طول پل با احتساب دو انتهاي آن 104 و حداكثر ارتفاع آن 12 و طول گذرگاه آن 5/6 متر است . اين پل داراي چهار دهانه نسبتا بزرگ با قوس هاي جناغي است و با استفاده از سنگ و ملات ساروج و آجر و گچ ساخته شده است . پل قجور داراي چشمه هاي كوچك تري در دو طبقه است و در ساخت پايه هاي آن سنگهاي حجاري شده به كار رفته است . در سالهاي اخير بر اثر شدت جريان آب رودخانه همه چشمه هاي اين پل به جز يكي خراب شده است . با توجه به نوع معماري آن احتما لا مربوط به دوره ايلخاني است .


چشه آب تلخ (پير صالح){بيجار}

چشمه آب تلخ در روستاي قشلاق از شهرستان بيجار قرار دارد . علت نامگذاري اين چشمه به علت تلخ بودن آب آن است . هر چند دليل تلخ بودن آب اين چشمه به روشني مشخص نشده است اما آب آن براي درمان بيماري هاي روماتيسمي موثر است .


چنگيز قلعه{بيجار}

نزديك شهر بيجار و در 20 كيلومتري شهر بر بالاي كوهي در جاده بيجار – سنندج بقاياي قلعه اي وجود دارد كه به (چنگيز قلعه) معروف است . اين قلعه كه فقط بقاياي ديوارها و آب انبارهاي آن باقي مانده در كذشته داراي تا سيساتي مهم در منطقه بود . ساختمان اين قلعه از سنگ ساخته شده و از ملات ساروج نيز در آن بهره گرفته اند . تاريخ ساخت دقيق قلعه مشخص نيست ليكن بقاياي معماري و سفال هاي موجود آثار دوره تاريخي احتمالا ساساني و دوره اسلامي را نشان مي دهد .


بافت قديمي شهر حسن آباد يا سوكند{بيجار}

حسن آباد يا سوكند در 75 كيلومتري شهر بيجار قرار دارد . حسن آبادكه از روستا هاي قديمي و بزرگ بود طي چند سال گذشته توسعه و گسترش قابل توجهي يافته و تبديل به شهر شده است . اين شهر داراي بافت ارزشمندي از معماري بومي منطقه است . خانه ها عموما داراي تراس بندي يا ايوان ستون دار چوبي هستند و در پشت ايوان با تقسيم مناسب فضا . اتاق ها و راهروهاي مختلفي در فاصله اتاق ها تعبيه شده است . خانه هاي بافت قديمي شهر با دو اشكوب و عموما داراي ايوان هاي ستون دار با سرستون هاي چوبي ساخته شده است . استفاده از سرستون در منطقه غرب و شمال غرب ايران سابقه چهار هزار ساله دارد . حسن آباد در كنار محوطه اي قديمي به نام (امامزاده عقيل) ايجاد شده و به نظر مي رسد پس از ويراني در عصر ايلخاني در محل كنوني ساخته شده باشد . تاريخ ساخت و سوابق خانه ها و حمام قديمي حسن آباد به دوره زنديه . قاجار و اوايل پهلوي بازمي گردد


حمام حسن آباد{بيجار}

در داخل شهر حسن آباد يا سوكند حمامي قديمي وجود دارد كه از لحاظ معماري حائز اهميت است . اين حمام داراي ورودي . هشتي . حمام گرم و سرد . تون. خزينه. اتاق تقسيم آب و .........است . تمام فضا ها با روش طاق و تويزه و كاربندي و گنبد با سنگ لاشه اي مسقف شده كه از ويژگيهاي بارز بنا است . در اين بنا از ملات آبي به خوبي استفاده شده است و نشان مي دهد با وجود اين كه معمار حمام محلي بود . از اصول معماري و طرح ها و عناصر مكمل آن آگاهي كامل داشت . اين حمام احتمالا در دوره زنديه ساخته شده است .


Weblog Themes By iranghasht

<< مطالب جدیدتر ........ مطالب قدیمی‌تر >>

موضوعات

معرفی وبلاگ


این وبلاگ به معرفی جاذبه های گردشگری.سوغات و صنایع دستی استان ها.آداب و رسوم .اعتقادات. آیین ها.گویش ها . بازی ها و غذاهای محلی میپردازد و همچنین انواع راهنمایی های سفر مثل{نقشه . وضعیت آب و هوا و فرکانس رادیو و تلویزیون} را با سرعت بالا در اختیارتان می گذارد. ایران گشت گشتی به تمام ایران

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1261275
تعداد نوشته ها : 3561
تعداد نظرات : 58
X